Aby sa vám dobre varilo

V podstate je úplne jedno, do ktorej skupiny patríte. Ak si varenie užívate, potrebujete praktický a pohodlný priestor, kde sa budete môcť tejto záľube venovať. Ak vás naopak varenie nebaví, potrebujete priestor, v ktorom viete navariť rýchlo a bez toho, aby ste museli bojovať s prekladaním vecí a inými nepríjemnými komplikáciami. Základom je vaša kuchynská linka. Pozrime sa na to, ako si ju zariadiť, aby pre vás čas v kuchyni nebol bojom.Kuchynská linka, za ktorou je tehlová biela stena.jpg
 
Potrebujete dobre vidieť
 
Základom je správne osvetlenie kuchynskej linky. Pri krájaní, solení, korenení a iných mikro činnostiach jednoducho potrebujete dobre vidieť. Ideálne sú napríklad LED trubice umiestnené priamo nad linkou alebo viacero bodových svetiel.  Nezabúdajte na to, že iba hlavné svetlo, v kuchyni, naozaj nestačí. Linku si musíte osvetliť extra, pretože inak nebudete mať nikdy dokonalý výhľad na vaše pochúťky.
Ak chcete do svojej kuchyne vpustiť svetlo navyše, linku môžete umiestniť pod okno. Takéto riešenie však nie je vhodné pre všetkých, keďže o ňom rozhodujú najmä možnosti nášho príbytku.
 
Urobte si poriadok
 
Na linke by ste nemali mať poukladaných milión vecí. Bylinky v kvetináčoch, keramické sošky alebo korenia v sklenených nádobách, nemajú na kuchynskej linke čo hľadať. Radšej si na steny namontujte viacero poličiek. Linka by mala byť úplne prázdna. Položte si na ňu maximálne stojan s nožmi a drevený lopár.Biela kuchynská linka so soľou olejom a dreveným okrúhlym lopárom.jpg
 
Majte všetko po ruke
 
Dôvod, prečo si zvykneme veci ukladať priamo na linku je ten, že chceme mať veci po ruke. Áno, takýto prístup je jednoznačne praktický. Veci si však radšej zaveste na stenu za linkou, poukladajte do vrchných šuplíkov alebo umiestnite do poličiek nad linkou. Na týchto miestach by sa malo nachádzať náradie a suroviny, ktoré pri varení využívate najčastejšie. Hovoríme teda najmä o koreniach, soli, cukre, nožoch, utierkach, lopároch a iných drobnostiach nevyhnutných na varenie.